2023/24

Origo Junior nyelvvizsga

2024. február 26.

Ismét nyelvvizsgáztunk! Az Origo Junior típusú megmérettetés szokás szerint jól sikerült: 24 diáknak sikerült idén bebizonyítania, hogy angol nyelvből A2-es szinten képes teljesíteni!

Gratulálunk a gyerekeknek, tanároknak, támogató szülőknek! Jövőre Másokkal ugyanitt!

Kovácsné Bertalan Lilla

alt


 

Meseposta

2024. február 22.

Február 19-én és 20-án a Meseposta interaktív előadásán vehetett részt az alsó tagozat. Egy különleges világ, ahol az iskolai csoportok térítésmentesen megismerkedhetnek azzal a sokrétű, izgalmas munkával, amit a postások nap mint nap végeznek.

A nagyobbak játékos feladatokon keresztül megismerhetik a Posta kialakulását és működését, napjaink postai nyomtatványfajtáit, megtanulhatják a szolgáltatások jelentését és hogy miért kell pontosan címezni, valamint egy ajándék képeslap feladására is lehetőség volt. 

Köszönjük szépen Magyar Posta!

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

„Van itthon tej”

2024. február 22.

Januárban indult el, februárban már a Zrínyiben volt a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács interaktív bemutatója „Van itthon tej” címmel. A roadshow nem titkolt célja a tej fogyasztás népszerűsítése. Bemutatásra kerültek a hazánkban megtalálható tejtermékek, szó volt azok élettani hatásairól, az egészséges étkezésben elfoglalt helyükről. A szervezők nem véletlenül célozták meg az iskolás korosztályt, hiszen a kisgyermekkorban kialakult szokások meghatározóak.

Most 6 osztályunk volt részese ennek a programnak, ahol játszva tanultak, nem mindennapi élményhez jutottak.

Köszönjük a programot! Reméljük, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy a tejtermékek gyermekeink étrendjének részesei legyenek.

 Csingérné Nagy Judit – fotó: Petrőczy Tibor

alt


 

Ha prímás, akkor hegedűs?

2024. február 22.

Palócz Krisztián tanár úr ajánlotta figyelmünkbe a ,,Csapjunk a húrok közé! – a cimbalom és a városi folk’’ című ingyenes előadást, melyet a Müpában tekinthettünk meg.

A Tárkány Trió segítségével négy osztály tanulói (5.a, 5.c, 7.c, 8.b) ismerhették meg a nagybőgőt, a cimbalmot és a brácsát.

Már tudjuk, hogy olykor a cimbalmos is lehet prímás... Laughing

Turcsán Ágnes osztályfőnök

alt


 

Iskolanyitogató zrínyis módra

2024. február 7.

A tanév ezen időszakában minden iskolába óvodások kapnak meghívást. Így van ez a Zrínyiben is, ahol a pedagógusok izgalommal várták a velük való találkozást.

Iskolánk azonban nemcsak erre az időszakra nyitotta meg kapuit. A tanítóink által kínált programsorozat szinte az egész tanévet felölelte. A tél közeledtével a 4. évfolyamos diákok adtak zenével, versekkel tarkított műsort az óvodásoknak. A kicsik legnagyobb örömére még a Mikulás is megérkezett hozzájuk.

December közepén bemutató órákat szerveztünk, ahol a leendő 1. osztályos tanítók és jelenlegi osztályaik közös munkájába pillanthattak be a szülők.


alt

Nagyszabású kiállítást rendeztünk Manók karácsonya címmel, melyre meghívtuk az ovis anyukákat, apukákat. Ezen a délutánon az épületet is bejárhatták, akik eljöttek hozzánk.

Január végén, február elején Iskolanyitogatónkon különböző foglalkozásokra vártuk az apróságokat és szüleiket. Az iskolavezetősége tájékoztatást adott az itt folyó munkáról, bemutatkoztak az elsős tanítók, valamint a felvetődő kérdésekre is választ kaptak az érdeklődők.


alt

Míg a felnőttek beszélgettek, addig a tanító nénik változatos, színes foglalkozásokat tartottak a kicsik számára. Az éneklés, mondókázás, mesélés, kézműveskedés, színezés, hajtogatás mellett kipróbálhatták gyorsaságukat, ügyességüket is a csöppségek.

Reméljük, hogy az Iskolanyitogatón részt vevő kisgyermekek már biztonsággal, kedves ismerősként lépnek be szeptemberbe iskolánk kapuján.

Szeretettel várjuk őket!


Csingérné Nagy Judit - Fotó: Petrőczy Tibor

alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL