2023/24

Kísérletezés a 3. b-ben

2024. február 6.

Mi lehetne a téli szünet utáni első napokban hívogatóbb, mint kísérletezni cukorral? A 3. b-sekkel házilag kandiscukor pálcát készítettünk. Bár eltérő eredmények születtek, nagyon jól szórakoztunk a gyermekekkel és sokat beszélgettünk a forrásról, olvadásról, halmazállapotokról.

 

Hatalmas köszönet a szülőknek, hogy az alapanyagokon felül indukciós rezsót is kaptunk és mikroszkópban megcsodálhattuk a pálcán levő kristályokat 300x, 600x és 1000x nagyításban is.

 

Félegyházi-Zelei Henriett - fotó: Dassiné Csordás Katalin

alt


 

Szöszmötölő 3.

2024. február 6.

Idei harmadik Szöszmötölőnkkel megkezdtük a farsangi időszakot. Pici elsőseink is sokkal bátrabban vándorolnak már tanító nénijükkel a tantermek között. Élvezet nézni őket, ahogyan a tolltartóval a kezükben, pár fős csoportokat alkotva, be-bekukucskálva a tantermekbe lesik, hogy az összetolt asztaloknál mit is tudnak majd barkácsolni. Sanyi bácsinál vicces pálcabábot készítettek, Viki néni só-liszt gyurmából hozott formákat, azt lehetett kifesteni.

Bea néni bekötözte a mű sérüléseket, így majdnem mindenki gézzel bekötött karral, fejjel mehetett haza a szülők legnagyobb örömére. A mozogni vágyó gyerekek játszhattak óriás társason, zenés székfoglalóval, óriás amőbán. A fejtörős, kínai pálcával összecsipegetős, logikai gondolkodást fejlesztő feladatok is nagy sikert arattak.

Köszönöm szépen a tanulók lelkesedését, valamint a kollégák segítségét!

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

Karácsonyi játszóház

2023. december 19.

alt


A Magyar Kultúráért Egyesület decemberben a kerület egy-egy intézményében tesz látogatást.


Az egyesület tagjainak köszönhetően ma délelőtt a mi iskolánk tornaterme alakult játszóházzá. Az alsó tagozat tanulói karácsonyi meglepetésként kapták ezt a szabadidős programot, ahol mindenki kipróbálhatta ügyességét, kreativitását. Népszerű volt az adventi óriás kifestő, a karácsonyi kézműveskedés, és szívesen játszottak a különböző logikai és társasjátékokkal is. Jó hangulatban, egyénileg vagy csoportban valamennyi gyerek megtalálta a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.


Köszönjük az Egyesület csapatának a lehetőséget, és azt, hogy ilyen élményhez juttatták tanulóinkat!

 Csingérné Nagy Judit

alt


 

Egy tábla szeretet

2023. december 19.

Idén a második éve, hogy karácsony közeledtével iskolánk diákjait, szüleit megkérjük arra, hogy rászoruló gyermekeknek hozzanak egy tábla csokoládét. Szívmelengető az édesség díszes becsomagolása, valamint azok a piciny üzenetek, mely hatalmas erőt adnak a gyermekotthonban élő gyermekeknek. Az idei év különlegessége, hogy egy, a kerületünkben lévő otthon lakóit tudtuk meglepni 37kg édességgel. A gyerekek személyesen vehették át a nekik szánt adományt és rögtön le is ellenőrizték pár csokoládé ízvilágát. Hálásan köszönik minden családnak, hogy egy picit gondoltunk rájuk is.
Jövőre folytatjuk!

                                                                                                               Vajda-Sikos Klaudia
alt


 

Télnyitogató

2023. december 19.

December 12-én iskolánk 4. osztályos diákjai zenés, verses, táncos ünnepi műsorral fogadták a Piroska Óvoda nagycsoportosait. Közel 70 kisdiák, mikulás sapkában a színpadon, varázsolta el a pici ovisokat. Tátott szájjal nézték a műsort, melyet a Télapó rollerrel való megérkezése zárt. Puttonyában kézzel készített manók voltak, valamint kicsi, díszes csomagolásban apró játékok és szaloncukor. Várjuk a következő találkozást, ahol folytathatjuk leendő elsőseink megismerését.

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL