2023/24

Március 15-re emlékeztünk

2024. március 20.

2024. március 14-én diákjaink műsorral emlékeztek meg nemzeti ünnepünkről. A 6.a osztály 12 tanulója és az 5.a osztály egy diákja felelevenítette az 1848. március 15-i eseményeket. A műsor kerettörténetét két történelmet tanuló diáklány beszélgetése adta, miközben társaik bemutatták a történteket.

A gyerekek a Rákoscsabai Polgári Kör felkérésére este a Rákoscsabai Közösségi Házban is előadták műsorukat.

A diákok munkáját ezúton is nagyon köszönöm!

Fenyvesy-Vasadi Zsanett - fotó: Vajda-Sikos Klaudia

alt



 

Beporzók napja

2024. március 20.

Március 10-e a beporzók napja. Iskolánk, több évvel ezelőtt az elsők között csatlakozott e jeles naphoz. Ebben a tanévben is érdekes programok vártak a gyerekre. Kerületünk méhésze tartott a méhek életéről és munkájáról előadást. Megtudhatták a gyerekek hogyan lesz a nektárból méz, hogyan gyűjtik a méhek a virágport? Ki a kaptárban a királynő és kik a dolgozók? A méhészkedés eszközeit is a kezükbe vehették.

Ezen a napon nem felejtettük el a pillangókat, darazsakat, a poszméheket sem, hisz a beporzók között ezek az ízeltlábúak is nagyon fontosak.  Előadásokkal egybekötött diavetítésen is részt vettek tanulóink a tanóráik mellett.

Technika órákon  rovarszállókat készítettünk és helyeztünk el a kertben.

A környezeti nevelés fontos a pedagógiai munkánkban. A gyerekek kíváncsian várják a folytatást.

Mészárosné Narancsik Zsuzsanna

alt


 

Pénz7

2024. március 13.

Iskolánk is csatlakozott az országos PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét megvalósításához.

A 6 – 8 osztályos tanulók  a Pénzügyi életleckék - Okosan a hitelekről című foglalkozásokon vehettek részt. A tanulók a mindennapi életben használatos pénzügyi fogalmakkal, banki tevékenységekkel találkoztak. Választ kerestek arra, hogy mikor érdemes spórolni a vásárláshoz, vagy mikor érdemes hitelt felvenni a vágyott cél eléréséhez.

Élményszerűen, csoportosan végzett feladatokkal ismerkedtek meg a különböző hitelfajtákkal.

Jövőre folytatjuk!

Buga Mónika

alt


 

,,Én leszek János vitéz!”

2024. március 8.

A Nemzeti Színházban iskolánk 5. évfolyama ingyenes előadás keretében tekinthette meg Petőfi ismert művét. Szinte hihetetlen, hogy a 60 fős csapatunk már a 198. előadásnak lehetett a közönsége. Megtudtuk, hogy a János vitéz premierje épp 10 éve, március 7-én volt.

A színházlátogatás ,,épületbejárással” indult, ahol betekinthettünk a kulisszák mögé. Olyan nevekkel ismerkedtek meg a gyerekek, mint Gobbi Hilda, Blaha Lujza, és talán arra is emlékeznek, hogy mit takart a Nemzeti Színházhoz kapcsolódó ,,téglajegy” kifejezés, mi az ügyelő feladata.

Az előadást drámapedagógiai foglalkozás fogja követni.                                                                                                                                         Turcsán Ágnes magyartanár

alt


 

Újabb rendkívüli természetismeret óra az alsó tagozaton

2024. március 7.

altalt

A dolmányos varjú és az afrikai fehér sün után márciusban Töpörtyű, a görög teknős érkezett meg az iskola alsósaihoz, hogy közelről megismerhessék ezt az állatot is. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták az előadást és figyelték a kis tekit.

Az érdekes beszélgetés során a tanulók bepillanthattak a hüllők világába. Megtudták, hogy hogyan lehet a teknőcöket megkülönböztetni egymástól (a hasukról készült fotó segítségével), hogy hogyan szaporodnak, mivel szabad etetni őket, hogy egészségesek legyenek.

Meglepetésként egy újabb állat is előkerült az utazótáskából. Ez az állat nem volt más, mint Cuki, a leopárd gekko. Erről az állatról is sok információt szerezhettek az órán résztvevők. Az előadó saját tapasztalataival, élményeivel színesítette a beszélgetést.

Az állatok megismerése mellett a felelős állattartásról is szó esett, mely nem merülhet ki abban, hogy enni és inni kapnak a kis kedvencek. Sokkal többet jelent ez, az állat élete végéig tartó gondoskodást.

Csingérné Nagy Judit


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL