2023/24

Palacsinta nap

2024. február 27.

alt
alt

Az idei év sem múlhatott el palacsintázás nélkül.

A böjti időszak kezdetét jelző esemény elsősorban az angolszász országok hagyományos rendezvénye.

Iskolánkban néhány éve került bevezetésre ez a nap, mely idén február 13-ra esett.

A gyerekek hozhattak palacsintát az iskolába, készíthettek otthon is – felvéve videóra az „angolul” sütött finomságok titkos receptjét - , és oldottunk meg az eseményhez kapcsolódó feladatokat.

Újfent jóllaktunk és jó hangulatú órákat töltöttünk együtt!

Jövőre ismét belecsapunk a lecs…, azaz a palacsintába!

 Kovácsné Bertalan Lilla


 

Origo Junior nyelvvizsga

2024. február 26.

Ismét nyelvvizsgáztunk! Az Origo Junior típusú megmérettetés szokás szerint jól sikerült: 24 diáknak sikerült idén bebizonyítania, hogy angol nyelvből A2-es szinten képes teljesíteni!

Gratulálunk a gyerekeknek, tanároknak, támogató szülőknek! Jövőre Másokkal ugyanitt!

Kovácsné Bertalan Lilla

alt


 

Meseposta

2024. február 22.

Február 19-én és 20-án a Meseposta interaktív előadásán vehetett részt az alsó tagozat. Egy különleges világ, ahol az iskolai csoportok térítésmentesen megismerkedhetnek azzal a sokrétű, izgalmas munkával, amit a postások nap mint nap végeznek.

A nagyobbak játékos feladatokon keresztül megismerhetik a Posta kialakulását és működését, napjaink postai nyomtatványfajtáit, megtanulhatják a szolgáltatások jelentését és hogy miért kell pontosan címezni, valamint egy ajándék képeslap feladására is lehetőség volt. 

Köszönjük szépen Magyar Posta!

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

„Van itthon tej”

2024. február 22.

Januárban indult el, februárban már a Zrínyiben volt a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács interaktív bemutatója „Van itthon tej” címmel. A roadshow nem titkolt célja a tej fogyasztás népszerűsítése. Bemutatásra kerültek a hazánkban megtalálható tejtermékek, szó volt azok élettani hatásairól, az egészséges étkezésben elfoglalt helyükről. A szervezők nem véletlenül célozták meg az iskolás korosztályt, hiszen a kisgyermekkorban kialakult szokások meghatározóak.

Most 6 osztályunk volt részese ennek a programnak, ahol játszva tanultak, nem mindennapi élményhez jutottak.

Köszönjük a programot! Reméljük, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy a tejtermékek gyermekeink étrendjének részesei legyenek.

 Csingérné Nagy Judit – fotó: Petrőczy Tibor

alt


 

Ha prímás, akkor hegedűs?

2024. február 22.

Palócz Krisztián tanár úr ajánlotta figyelmünkbe a ,,Csapjunk a húrok közé! – a cimbalom és a városi folk’’ című ingyenes előadást, melyet a Müpában tekinthettünk meg.

A Tárkány Trió segítségével négy osztály tanulói (5.a, 5.c, 7.c, 8.b) ismerhették meg a nagybőgőt, a cimbalmot és a brácsát.

Már tudjuk, hogy olykor a cimbalmos is lehet prímás... Laughing

Turcsán Ágnes osztályfőnök

alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL