2023/24

Iskolanyitogató zrínyis módra

2024. február 7.

A tanév ezen időszakában minden iskolába óvodások kapnak meghívást. Így van ez a Zrínyiben is, ahol a pedagógusok izgalommal várták a velük való találkozást.

Iskolánk azonban nemcsak erre az időszakra nyitotta meg kapuit. A tanítóink által kínált programsorozat szinte az egész tanévet felölelte. A tél közeledtével a 4. évfolyamos diákok adtak zenével, versekkel tarkított műsort az óvodásoknak. A kicsik legnagyobb örömére még a Mikulás is megérkezett hozzájuk.

December közepén bemutató órákat szerveztünk, ahol a leendő 1. osztályos tanítók és jelenlegi osztályaik közös munkájába pillanthattak be a szülők.


alt

Nagyszabású kiállítást rendeztünk Manók karácsonya címmel, melyre meghívtuk az ovis anyukákat, apukákat. Ezen a délutánon az épületet is bejárhatták, akik eljöttek hozzánk.

Január végén, február elején Iskolanyitogatónkon különböző foglalkozásokra vártuk az apróságokat és szüleiket. Az iskolavezetősége tájékoztatást adott az itt folyó munkáról, bemutatkoztak az elsős tanítók, valamint a felvetődő kérdésekre is választ kaptak az érdeklődők.


alt

Míg a felnőttek beszélgettek, addig a tanító nénik változatos, színes foglalkozásokat tartottak a kicsik számára. Az éneklés, mondókázás, mesélés, kézműveskedés, színezés, hajtogatás mellett kipróbálhatták gyorsaságukat, ügyességüket is a csöppségek.

Reméljük, hogy az Iskolanyitogatón részt vevő kisgyermekek már biztonsággal, kedves ismerősként lépnek be szeptemberbe iskolánk kapuján.

Szeretettel várjuk őket!


Csingérné Nagy Judit - Fotó: Petrőczy Tibor

alt


 

Kísérletezés a 3. b-ben

2024. február 6.

Mi lehetne a téli szünet utáni első napokban hívogatóbb, mint kísérletezni cukorral? A 3. b-sekkel házilag kandiscukor pálcát készítettünk. Bár eltérő eredmények születtek, nagyon jól szórakoztunk a gyermekekkel és sokat beszélgettünk a forrásról, olvadásról, halmazállapotokról.

 

Hatalmas köszönet a szülőknek, hogy az alapanyagokon felül indukciós rezsót is kaptunk és mikroszkópban megcsodálhattuk a pálcán levő kristályokat 300x, 600x és 1000x nagyításban is.

 

Félegyházi-Zelei Henriett - fotó: Dassiné Csordás Katalin

alt


 

Szöszmötölő 3.

2024. február 6.

Idei harmadik Szöszmötölőnkkel megkezdtük a farsangi időszakot. Pici elsőseink is sokkal bátrabban vándorolnak már tanító nénijükkel a tantermek között. Élvezet nézni őket, ahogyan a tolltartóval a kezükben, pár fős csoportokat alkotva, be-bekukucskálva a tantermekbe lesik, hogy az összetolt asztaloknál mit is tudnak majd barkácsolni. Sanyi bácsinál vicces pálcabábot készítettek, Viki néni só-liszt gyurmából hozott formákat, azt lehetett kifesteni.

Bea néni bekötözte a mű sérüléseket, így majdnem mindenki gézzel bekötött karral, fejjel mehetett haza a szülők legnagyobb örömére. A mozogni vágyó gyerekek játszhattak óriás társason, zenés székfoglalóval, óriás amőbán. A fejtörős, kínai pálcával összecsipegetős, logikai gondolkodást fejlesztő feladatok is nagy sikert arattak.

Köszönöm szépen a tanulók lelkesedését, valamint a kollégák segítségét!

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

Karácsonyi játszóház

2023. december 19.

alt


A Magyar Kultúráért Egyesület decemberben a kerület egy-egy intézményében tesz látogatást.


Az egyesület tagjainak köszönhetően ma délelőtt a mi iskolánk tornaterme alakult játszóházzá. Az alsó tagozat tanulói karácsonyi meglepetésként kapták ezt a szabadidős programot, ahol mindenki kipróbálhatta ügyességét, kreativitását. Népszerű volt az adventi óriás kifestő, a karácsonyi kézműveskedés, és szívesen játszottak a különböző logikai és társasjátékokkal is. Jó hangulatban, egyénileg vagy csoportban valamennyi gyerek megtalálta a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.


Köszönjük az Egyesület csapatának a lehetőséget, és azt, hogy ilyen élményhez juttatták tanulóinkat!

 Csingérné Nagy Judit

alt


 

Egy tábla szeretet

2023. december 19.

Idén a második éve, hogy karácsony közeledtével iskolánk diákjait, szüleit megkérjük arra, hogy rászoruló gyermekeknek hozzanak egy tábla csokoládét. Szívmelengető az édesség díszes becsomagolása, valamint azok a piciny üzenetek, mely hatalmas erőt adnak a gyermekotthonban élő gyermekeknek. Az idei év különlegessége, hogy egy, a kerületünkben lévő otthon lakóit tudtuk meglepni 37kg édességgel. A gyerekek személyesen vehették át a nekik szánt adományt és rögtön le is ellenőrizték pár csokoládé ízvilágát. Hálásan köszönik minden családnak, hogy egy picit gondoltunk rájuk is.
Jövőre folytatjuk!

                                                                                                               Vajda-Sikos Klaudia
alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL