2023/24

Diákparlament 2023

2023. november 29.

A mai napon Szabó-Sziklai Gáborral (ZIF elnökkel) résztvettünk a Budapesti Diákparlament ülésén a Fazekas Mihály Gyakorló Ált Isk-ban.

112 regisztrált diákból 98 jelen is volt,így egy határozatképes napot zárt a parlament.
A nap legfontosabb eseménye volt az Országos Diákparlamenti Tagok beszámolói a tavalyi évről, valamint az idei, új tagok megválasztása.

30 jelölt közül 22 képviselőt kellett megválasztani a küldötteknek. Minden jelölt 1 percben igyekezett meggyőzni a delegáltakat,hogy miért alkalmasak a feladatra. Sok hasznos, jól használható dolgot láthattunk ezen a fórumon.

Nagy Péter

alt
alt


 

Önkéntesség

2023. november 15.

Iskolánk 4. b osztályos diákja, Szegedi Gréta önkéntesen részt vállal az Érbetegek Rehabilitációja Alapítvány munkájában.

Az alapítvány november 15-én társadalmi összefogás eredményeként elültette a fogyatékossággal élők fáját a a X. kerületi Rottenbiller parkban.

Ezen az eseményen Gréta énekelte a fa ültetés dalát!

Büszkék vagyunk diákunkra!

Fehér Ágnes

alt


 

Budapest 150 éves

2023. november 15.

November 15-én, szerdán a Vigyázó Művelődési Házban, a "Budapest 150 éves" kerületi helytörténeti vetélkedőn a 8.a osztályosok csapata: Pap Marcell, Varga Ákos, Farkas Áron, Kovács Benedek 2.helyezést, felkészítő tanáruk Szanyi Dezső, a 7.a osztályosok csapata: Géczy -Szabó Dávid, Kovács Lilla, Molnár Bianka, Oláh Csenge, felkészítő tanáruk Deszpot Andrea, 4. helyezést ért el 15 csapatból.

Büszkék vagyunk rájuk!

Deszpot Andrea

alt
alt


 

Ethnosound

2023. november 13.

2023. november 6-én iskolánk három osztálya (3.c, 5.b és 7.c) a MÜPA-ban járt.

Az Ethnosound művészegyüttes csődobokkal tarkított örömzenélésén vehettünk részt.

Minden gyermek részese lehetett a komponálásnak, mivel mindenki kapott saját hangszert.

Nagy izgalommal érkeztünk, nagy mosollyal távoztunk.

Nyirfalvi Adél, Palócz Krisztián, Séllei Edit

alt


 

Márton napi lámpás felvonulás

2023. november 13.

alt

Immár hagyománnyá vált iskolánkban a Márton-nap megünneplése. November 9-én az alsós kisdiákok szüleik segítségével elkészítették lámpásaikat, majd sötétedés után elindult a felvonulás a mécsesekkel kivilágított iskolaudvarról. A résztvevők jó hangulatban, énekelve tették meg az utat az iskola és az óvoda körül. Szívet melengető volt látni, ahogy a lámpások fénye beragyogta a környéket.


Keszthelyi Judit és Kelemen-Lendvai Edit - Fotó: Petrőczy Tibor

alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL